De høje benzinpriser i øjeblikket har bl.a. givet anledning til øget samkørsel. I Aabybro har ansatte i Eurofins taget app’en nabogo til sig.
Samkørslen har flere fordele i Eurofins. For det første sparer de ansatte penge på benzin og nedbringer CO2-aftrykket. Og for det andet lærer de ansatte hinanden bedre at kende: “Man lærer folk rigtig godt at kende, og man begynder at kunne ping-ponge med folk”, siger laborantelev Alisa Bertelsen til TV2 Nord. Weblink til artiklen.
Nabogo blev stiftet i 2018 og samarbejder i dag med flere trafikselskaber, kommuner og regioner om at fremme samkørsel. Firmaet har p.t. indgået følgende samarbejder:
- Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Region Nordjylland lancerer nabogo i samarbejde med Jammerbugt, Hjørring, Læsø, Brønderslev, Thisted, Vesthimmerlands, Mors, Rebild og Mariagerfjord kommuner.
- Region Sjælland og Movia lancerer nabogo i samarbejde med Kalundborg, Holbæk og Slagelse kommuner.
- Region Hovedstaden har lanceret nabogo til regionens ansatte på Regionsgården i Hillerød og CIMT på Østerbro. Næste skridt er at lancere på hospitalerne i Hillerød, Herlev og Gentofte. Med afsæt i erfaringerne herfra tilbydes nabogo på alle hospitaler i Region Hovedstaden.
- Arriva og nabogo har indgået et partnerskab om at udbrede samkørsel i Jylland og på Fyn.
Om den deleøkonomiske vision skriver firmaet på sin hjemmeside:
” Ved de store byer snegler bilerne sig frem i myldretiden. På landet suser de forbi mennesker, som står med et transportproblem, hvis de ikke har egen bil. I begge tilfælde er der typisk kun én person i bilen – nemlig føreren.
De tomme bilsæder kalder vi transportspild, og manglende transport kalder vi mobilitetsfattigdom. Begge dele bekæmper vi sammen med vores partnere og brugere, og sammen forbinder vi land og by… Nabogo arbejder for en fremtid, hvor alle frit kan vælge den mest oplagte transportform på et givent tidspunkt – på tværs af bil, tog, bus og cykel. Hvor vi alle er mobilister.”