Stadsarkivet i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning rummer hele byens hukommelse digitalt. Her blev arkivets brugere (private og professionelle slægtsforskere og forskningsinstitutioner) forenet i et digitalt brugerfællesskab. POL-it-projektet omhandler digitalisering og indtastning af oplysningerne fra 1,2 mio. håndskrevne registerkort. Disse kort er vigtige, for de udgør selve byens hukommelse. Brugerne kan belyse en lang række både statistiske, etnografiske og socialhistoriske sammenhænge.
I 2009 lancerede Stadsarkivet databasen www.kbharkiv.dk, hvor frivillige fra hele verden kan være med til at transkribere kommunens store samling af politiets registerblade i databasen via internettet. I de sidste 10 år har godt 500 frivillige formået at indtaste 1,4 millioner registerblade.
Gaven består på den ene side i medarbejdernes arbejdstimer, projektledelse og faglig viden. Gengaven består i slægtsforskernes scanninger og indtastninger og dermed interesse, timer og deltagelse.
Digitaliseringen af arkiverne har flere fordele. For det første demokratiseres viden, hvilket vil sige, at alle får nem og hurtig adgang til relevante arkiver. For det andet kan skrøbelige dokumenter gøres tilgængelige og uden risiko for slid og tyveri. For det tredje reduceres behovet for fysisk fremfinding af dokumenter på arkivet, hvorved arbejdstiden kan fokuseres på andre borgervendte opgaver. For det fjerde bygger platformen bro mellem flere ellers adskilte brugergrupper. Endelig har Stadsarkivet kunne veksle 20 årsværk til 2 årsværk. Skulle Stadsarkivet selv forestå digitaliseringen ville det kræve minimum 20 årsværk. Gennem en gaveøkonomi blev det opnået med 2 årsværk. 18 årsværk blev sparet.