Astrup har fået et imponerende nyt busskur til 2,7 millioner kroner. Projektet blev igangsat af en lokal arbejdsgruppe, der ønskede at skabe mere end blot et sted at vente på bussen. Udstyret med både glasfacade og pejs er det nye busskur tænkt som et multifunktionelt samlingssted for byens borgere.
Arbejdsgruppen bag skuret ser det som en mulighed for at styrke fællesskabet og skabe sociale møder på tværs af alder og interesser. Margit Kristensen fremhæver, hvordan busskuret kan blive et samlingspunkt for dem, der føler sig isolerede: “Der er mange, der synes, det er lidt stille at sidde derhjemme. Så det her er et oplagt sted, hvor man kan tage et spil eller sætte sig og snakke. Fællesskab er det gennemgående ord.”
Indvielsen af det nye busskur fejres over to dage. Fredag vil byens skole, børnehave og vuggestue blive inviteret til pandekager, mens der lørdag vil være en officiel indvielse.
I et gaveøkonomisk perspektiv kan busskuret i Astrup forstås som en gaveøkonomisk platform, der styrker fællesskabet gennem gensidige forpligtelser og relationer. Når borgerne mødes i busskuret, for eksempel for at strikke, spille spil eller bare samtale, sker der en uformel udveksling af tid, opmærksomhed og omsorg.
Skuret repræsenterer også en symbolsk gave, hvor værdien ligger i mere end blot de fysiske materialer. Det symboliserer en investering i lokal sammenhængskraft og fælles fremtid. Denne type gave kan skabe langvarige relationer og en følelse af at være del af en by med en fremtid. Ligesom andre gaveformer opbygges en implicit forventning om omsorg og vedligeholdelse. Skuret forpligter borgerne til at bruge og vedligeholde det.